3 stappen om de beste keuze te maken voor je zorgverzekering

Begin met het beslissen wat jij zeker weten nodig hebt qua zorg dit jaar. Heb je toevallig een operatie op de planning staan, waarbij een revalidatie nodig is? Of heb je een blessure die voorlopig nog niet over is? Dit betekent dat je fysiotherapie nodig hebt in je zorgverzekering pakket. Al sinds een paar jaar is dit uit de basisverzekering gehaald. Dit betekent dus dat je een aanvullende verzekering moet afsluiten, tenzij je het uit eigen zak wilt betalen.

Veel Nederlanders nemen alleen een basisverzekering omdat ze niet door hebben hoeveel eigenlijk een zorgverzekering dekt. Maar stel jij ligt plots in het ziekenhuis kan dit wel oplopen tot duizenden euro’s waarvan jij alleen je eigen risico moet betalen.

Hierbij komen we gelijk bij stap 2. Wettelijk is het verplicht om je eigen risico te betalen. Je eigen risico ligt vaak tussen de 300 en 400 euro. De kosten die hierboven komen worden betaald door je zorgverzekering.

Ook kan je ervoor kiezen om je eigen risico hoger te zetten, waardoor jouw premie per maand lager wordt. Dit heeft weer te maken met beslissen van jouw zorgwensen en dit is op geheel eigen keus.

Stap 3 is het gebruiken van een zorgvergelijker. Tegenwoordig hoef je zelf niet meer alle zorgverzekeringen naast elkaar te houden en te kijken welke het voordeligst voor jou uitkomt. Je hebt namelijk tegenwoordig zorgvergelijkers. www.zorgkiezer.nl een voorbeeld van een platform die zorgverzekeraars met elkaar vergelijkt.

Bij een zorgvergelijker geef jij op wat jouw zorgwensen zijn en zij vergelijken ze allemaal met elkaar voor jou. Ze geven je een duidelijk overzicht van alle zorgverzekeringen met de prijzen erbij. Nu is het alleen nog aan jou om de keuze te maken en je bent in mum van tijd overgestapt naar de meest voordelige zorgverzekering voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *