Je hond extra zorg geven

Geplaatst op

Onze trouwe viervoeters zijn natuurlijk de leukste huisdieren die er zijn. En het krijgen van een puppy is natuurlijk ontzettend spannend en leuk. Maar tegelijkertijd is de realiteit ook zo dat met het hebben van een hond veel verantwoordelijkheden komen kijken. Een hond heeft een leven lang, vaak tussen de tien en vijftien jaar, goede zorg nodig. Dit betekent niet alleen huisvesting en dagelijks eten en water geven. Daarnaast zijn honden zo trouw en lief dat ze al deze extra zorg ook verdienen. In dit artikel bespreken we manieren hoe je je hond extra zorg kunt geven.

Schoenen

Het is natuurlijk belangrijk dat je dagelijks met je hond naar buiten gaat. Niet alleen zodat ze hun behoeften kunnen doen maar ook voor een goed stuk wandelen en lichamelijke inspanning voor de hond. Het kan soms voor een hond ontzettend fijn zijn om schoentjes te dragen tijdens deze wandelingen. Maar een hond heeft van nature toch helemaal geen schoenen nodig zul je je afvragen? In werkelijkheid zijn de poten van een hond best gevoelig. Zeker op hete zomerdagen komt het vaak voor dat het asfalt zo heet dat het zeer pijnlijk kan zijn voor de hond om erop te lopen. In dergelijke situaties kunnen schoentjes voor honden ontzettend helpen. Er zijn verschillende merken die goede schoentjes voor honden maken. Zo heb je bijvoorbeeld Trixie, dit merk maakt wereldwijd fantastische hondenschoentjes en andere producten.

Uitlaat harnas

De meeste honden hebben een halsband die wordt gebruikt om de hondenriem aan vast te maken tijdens het uitlaten. Maar heel veel honden zijn vaak zo enthousiast wanneer ze worden uitgelaten dat ze aan de riem trekken en daardoor niet goed kunnen ademen. Alhoewel het ook mogelijk is om dit gedrag af te leren, kun je het ook oplossen door een uitlaat harnas aan te schaffen voor je hond. Dit harnas verdeeld de kracht wanneer je hond aan de riem trekt over het gehele lichaam waardoor het niet pijnlijk voor de nek is. Een dergelijk harnas kan ook fijn zijn voor de hond op bijvoorbeeld oudjaars dag wanneer er ontzettend veel vuurwerk wordt afgestoken. Het dragen van een dergelijk harnas kalmeert de hond vaak.

Loopplank

Net als mensen worden honden oud en krijgen ze dan vaak meer last van ouderdomsklachten. Vaak wordt lopen wat lastiger en zeker van de bank of uit de auto springen gaat niet meer zo makkelijk. In dit geval is een loopplank ontzettend fijn voor de hond om gemakkelijk van de bank af te komen of uit de achterbak van de auto te klimmen.