Ontdek de helende werking van hypnotherapie

Als je te maken hebt met vage klachten, dan kun je in de regel geen duidelijke oorzaak vaststellen. Dat maakt het lastig om een oplossing te vinden voor die klachten. Als je je been breekt, dan is dat uiteraard heel pijnlijk en vervelend, maar je weet in ieder geval precies wat het probleem is. De dokter kan dan ook meteen actie ondernemen om het probleem te herstellen. Maar als je hoofdpijn hebt, dan is de oorzaak wat minder makkelijk te vinden. Dit geldt ook voor klachten als depressies en compulsief gedrag zoals teveel eten of nagelbijten. Probleem is dat de oorzaak, voor zover er sprake is van 1 enkele oorzaak, vaak verborgen is voor het bewustzijn. Dat betekent dat je de symptomen wel merkt, want je blijft immers op je nagels bijten, maar je hebt geen idee waarom je dat precies doet. Je moet dus constant met bewuste aandacht je eigen gedrag stoppen. Met nagelbijten kun je dat met de nodige wilskracht wel voor elkaar krijgen, maar een depressie kun je niet verhelpen door jezelf met al je bewuste energie naar een positief gemoed te brengen. Zo is het natuurlijk met heel veel dingen waar je geen bewuste controle over hebt. Met hypnotherapie bij Hypnose Praktijk kun je juist die verborgen oorzaken aanpakken. Als je kiest voor hypnotherapie, dan word je onder hypnose gebracht zodat de geest als het ware kan worden aangepast. De geestelijke “instellingen” die leiden tot nagelbijten, overgewicht of depressie, worden door hypnotherapie aangepast. Het gaat vaak om problemen waar de medische wetenschap niet veel mee kan of waar men al snel medicijnen tegenaan gooit. Als je depressief bent, dan is het eigenlijk de norm om de klachten onder controle te krijgen met medicijnen. Maar dit zijn geen lichte medicijnen en hebben vaak ook veel bijwerkingen. Dus als je klachten kunt verminderen zonder medicijnen via hypnotherapie, dan is het zeker het proberen waard. Je kunt daarna altijd nog medicijnen gebruiken en je kunt medicijngebruik uiteraard ook aanvullen met hypnotherapie. Maar ook met minder zware problemen zoals nagelbijten of overgewicht, kun je gebruik maken van hypnotherapie. Overgewicht kan overigens wel een bedreiging zijn voor de gezondheid wanneer je te kampen hebt met obesitas. Als afvallen niet lukt, dan kun je proberen om je kilo’s via hypnotherapie kwijt te raken. Je kunt bijvoorbeeld een virtuele maagband laten plaatsen, zodat de geest denkt dat de maag een stuk kleiner is. In dat geval past er minder in de maag waardoor je minder gaat eten. Zolang er minder calorieën binnen komen dan je nodig hebt, zal het lichaam overtollige vetten verbranden waardoor je afvalt. 

Raak de kilo’s kwijt dankzij hypnotherapie

Als je overgewicht hebt, dan kun je zeker overwegen om gebruik te maken van hypnotherapie. Maar ook bij andere klachten kun gebruik maken van deze vorm van therapie. Denk bijvoorbeeld aan klachten als: 

  • Verslaving
  • Impotentie
  • Angsten 

Veel problemen hebben immers een geestelijke of mentale component. Als je die component met hypnose kunt aanpakken, dan kom je vaak al een heel eind. 

Meer weten? Kijk dan op hypnosepraktijk.net

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden met hypnose, neem dan gerust een kijkje op de website van hypnosepraktijk.net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *