Op vakantie gaan in 2020

We hebben het eerste gedeelte van 2020 in quarantaine geleefd. Nog steeds zijn er een hoop dingen die we niet kunnen doen en moeten we leven met nieuwe maatregelen, ook wel het nieuwe normaal genoemd. In juli zijn veel grenzen opengegaan wat de mogelijkheid biedt op vakantie te gaan. Wel is dit een hele andere manier van op vakantie gaan dan we gewend zijn en zijn er een hoop nieuwe dingen waar we rekening mee moeten houden.

Lees je goed in

Voordat je een ticket gaat boeken, is het handig je goed in te lezen. Kijk naar het actuele nieuws van de bestemming die je wilt bezoeken en hou ook het Nederlandse nieuws in de gaten. In sommige gevallen raad onze overheid een bestemming af terwijl daar de regels minder streng zijn. Nadat je geboekt hebt is het goed om op te schrijven welke verplichtingen je hebt. Denk aan het doen van de corona test voordat je gaat vliegen. Probeer dit zo vroeg mogelijk in te plannen zodat je niet je uitslag te laat krijgt en hierdoor niet kunt vliegen. Dit zou enorm zonde zijn. Kijk ook goed na of je bij een mogelijke nieuwe uitbraak terug naar Nederland mag vliegen.

Neem de juiste spullen

Er zijn een aantal spullen waar je voor 2020 niet aan gedacht had verplicht mee te moeten nemen. Daarnaast zijn er ook een hoop spullen die je altijd bij je kunt dragen vanuit hygiënische redenen. Op de meeste plekken is het verplicht een mondmasker te dragen. Een mondmasker kopen voordat je op vakantie gaat hoort na een tijdje vanzelfsprekend te zijn. Verder kiezen sommige mensen ervoor ook handschoenen bij zich te hebben zodat ze zo min mogelijk in contact komen met allerlei bacteriën. Voor je smartphone is het ook goed om doekjes mee te nemen zodat je deze regelmatig kunt reinigen.