Recepten voor een cocktail van Hollandse garnalen

garnalencocktail

Als je van garnalen houdt, ben je waarschijnlijk ook een liefhebber van garnalen cocktails. Je kunt garnalen op verschillende manieren bereiden en dus ook eten. Je kunt ze bijvoorbeeld wokken, bakken, frituren en in een cocktail verwerken. Een Hollandse garnalen cocktail is goed te serveren als hoofdgerecht en is vrij gemakkelijk te maken. Dit is dus ideaal als je een voorgerecht wilt maken voor je vrienden of familie. In dit artikel geef ik je een aantal heerlijke recepten voor het maken van een garnalencocktail.

garnalencocktail

Hollandse garnalen cocktail met geitenkaas mouse

Deze variant is zo speciaal door de mouse die erbij zit. Deze mouse wordt gemaakt van avocado, geitenkaas, citroensap, bieslook, olie en zout. Deze smaken combineren goed bij elkaar en passen goed bij de smaak van de garnalen. Als je een keer een ander soort garnalen cocktail wilt maken is dit dus een leuk en lekker recept. Het is lekker om brood of toast bij de cocktail te serveren. Om dit gerecht te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Hollandse garnalen
  • rijpe avocado
  • geitenkaasspread
  • citroen
  • olijfolie
  • bieslook
  • peper en zout
  • brood (eventueel op smaak maken met rozemarijn en zout)

Garnalen cocktail met appel en koolrabi

De combinatie van de appel en de koolrabi is lekker zoet en fruitig. Door de verschillende kleuren ziet het gerecht er ook mooi kleurrijk uit. Je hoef een garnalen cocktail ook niet perse altijd in een glas te serveren zoals de meeste mensen denken. je kunt het bijvoorbeeld ook goed op een blad sla serveren. Dit ziet er een keer anders en leuk uit. Om deze heerlijke garnalen cocktail te bereiden heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Hollandse garnalen
  • appel
  • koolrabi
  • citroenmayonaise
  • citroen (in partjes snijden ter decoratie)
  • vadouvan
  • krop ijsbergsla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *