Ruim je werkplek op

Je werkplek is een belangrijke plek, hier gebeurt het allemaal. Als je werkplek niet op orde is heeft dat veel invloed op je manier van werken daarom is het belangrijk dat niet alleen je stoel, houding en voetenstand in orde zijn maar voor je mentale gezondheid is het ook belangrijk dat je bureau netjes is opgeruimd.

Opgeruimde werkplek

Met een opgeruimd bureau zorg je ervoor dat je rust creëert, niet alleen op je bureau zelf maar tegelijkertijd ook in je hoofd en als je rust in je hoofd hebt is er meer plaats voor andere dingen zoals werk. Veel mensen die structuur hebben op hun werkplek hebben dat ook in hun hoofd en kunnen daardoor betere prestaties leveren op het werk. Het is belangrijk dat er niet te veel kleine dingetjes op je bureau liggen, het is daarom aan te raden alleen de hoognodige dingen op je bureau te laten staan die je ook echt daadwerkelijk regelmatig gebruikt.

Bureaulegger als placemat

Je kent het wel; heb je net vorige week alles netjes op orde en opgeruimd, is het deze week alweer een wirwar van kleine briefjes en memo’s die je op een of andere manier moet onthouden. Om deze memo’s en kladjes op orde te brengen is het een goede optie een bureaulegger aan te schaffen. Een bureaulegger kan je gebruiken om op te schrijven. Op deze manier heb je kladjes en kleine memo’s altijd snel bij de hand, liggen ze niet overal in de weg en raak je ze niet zomaar meer kwijt. Een bureaulegger kan je over het algemeen aanschaffen bij de gemiddelde boekhandel maar ook online bijvoorbeeld bij kalendergigant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *