Tot jezelf komen – tips

Lukt het je niet zo goed om tot jezelf te komen in het dagelijks leven? Dat is niet zo gek. We worden de hele dag omringd door prikkels. Op het werk wordt er van alles van ons verwacht en tegelijkertijd krijgen we gedurende de dag allerlei prikkels op ons afgevuurd via onze telefoon. Even goed tot jezelf komen is dan ook erg belangrijk, wil je goed blijven functioneren en lekker in je vel zitten. Hieronder vind je wat tips om tot jezelf te komen.

Ga de natuur in

De natuur is een goede manier om even te aarden. Er is rust en stilte; precies wat je soms even nodig hebt om tot rust te komen. Ga een stuk wandelen in een bos of neem wat lekkere hapjes mee om even op een bankje in het bank neer te ploffen. Een stuk wandelen is een erg goede manier om je hoofd leeg te maken.

Doe iets creatiefs

Ook iets creatiefs doen is erg effectief als het aankomt op tot jezelf komen. Het maakt niet uit wat je doet; schilderen, tekenen of bijvoorbeeld muziek maken; het is allemaal mogelijk. Het is maar net wat jij leuk vindt om te doen en waar jij door tot rust komt. Tegenwoordig zijn er ook veel mensen die Paint by Number doen, of die van puzzelen houden. Je zult zien dat je op zo’n moment eventjes nergens meer aan denkt en dus goed in het moment leeft.

Een avondje me-time

Soms moet je even een avondje me-time inplannen voor jezelf. Zet je telefoon op stil, doe sfeerlichtjes aan en zet een rustgevend achtergrondmuziekje op. En wat dacht je van een fijn voetenbadje voor jezelf en een gezichtsmasker? Pak daarnaast je tarzan vibrator van Christine le Duc er maar vast bij; vanavond sta jij in het middelpunt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *