Het voedselpatroon voor tropische vissen

Net zoals de mens heeft ook een tropische vis een gezond voedingspatroon nodig. Dit houdt de vis namelijk in topconditie. In veel soorten voeding voor vissen zitten voedingsstoffen die een tropische vis nodig heeft. Voor een tropische vis is het dan ook belangrijk dat zij de juiste voeding toegediend krijgen. Welke voeding goed voor deze vissen hebben we hieronder voor je uitgelicht. 

Levend voer

Levend voer is voor de meeste tropische vissen een echte verwennerij. Haal dit bijvoorbeeld bij Baitshop! Een aantal vissen kunnen zelfs een beetje van kleur veranderen op het moment dat zij levend voedsel toegediend krijgen. Ondanks dat levend voer erg in de smaak valt bij tropische vissen, is het voor aquariumhouders vaak onzeker wat dit voer doet met betrekking tot ziektes. 

Diepvriesvoer

Een alternatief voor levend voer is diepvriesvoer. Ook dit valt goed in de smaak bij tropische vissen en het voordeel is dat je zeker weet dat het vrij is van parasieten. Let er wel op dat je diepvriesvoer eerst goed ontdooit voor je het geeft. Na het ontdooien kun je diepvriesvoer niet meer terug invriezen. 

Vlokvloer

Dit voer zal je misschien wel kennen. Bij het houden van vissen wordt dit voer namelijk het meest gebruikt. Vlokvloer is droogvoer voor tropische vissen. 

Groente

De meeste tropische vissen eten ook graag groente. Zorg er wel door dat je deze groente eerst kookt en zacht maakt, voor je dit aan je vissen geeft. 

De juiste hoeveelheid

Soms is het moeilijk in te schatten of je de juiste hoeveelheid in het aquarium hebt gedaan. Een makkelijke manier om hierachter te komen is door het voer in het aquarium te doen en 5 minuten te wachten. Vissen eten zich binnen deze 5 minuten namelijk vol. Op het moment dat er nog voer in het aquarium ligt, is het slim om dit met een netje eruit te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *